Ontkalkers vergelijken? Ontdek de voordelen van zacht water


Ontkalkers vergelijken? Ontdek de voordelen van zacht water

Afhankelijk van de stad of regio waar u woont, kan het leidingwater een bepaalde hoeveelheid kalk bevatten. Dit wordt ook wel de waterhardheid genoemd. Hoe harder het water is, des te meer kalk is in het water aanwezig. Een klein beetje kalk in uw leidingwater kan geen kwaad, maar veel kalk heeft een negatieve invloed op uw huishoudelijke apparatuur en uw gezondheid. Een ontkalker, oftewel een waterontharder kan dan zinvol zijn. Daarom 5 voordelen van een ontkalker.

Vergelijk hier de prijzen van de beste ontkalkers in uw buurt >

Ontkalkers vergelijken
Ontkalkers vergelijken

1. Langere levensduur huishoudelijke apparatuur

Er zijn enkele huishoudelijke apparaten die water gebruiken. Denkt u aan de waterkoker, koffiezetapparaat, wasmachine en vaatwasser. Wanneer hier hard water in gebruikt wordt, zal zich vooral op het verwarmingselement al snel een kalklaag vormen. Apparaten zullen om toch voldoende warmte te produceren meer energie verbruiken. Daarnaast verkort hard water de levensduur van uw huishoudelijke apparatuur aanzienlijk. Een ontkalker zorgt ervoor dat u minder energie gebruikt en dat uw huishoudelijke apparatuur langer meegaat.

2. Minder wasproducten

U verbruikt met hard water veel meer wasproducten, zoals zeep, shampoo en huishoudelijke reinigingsmiddelen. In hard water zullen deze producten minder schuim produceren en zal de werking minder effectief zijn. Automatisch gebruikt u dan ook meer wasproducten. Een onkalker zorgt voor:

• Geldbesparing: minder gebruik van wasproducten, dus u hoeft de producten minder vaak te kopen.

• Effectieve werking: met minder wasproducten veel efficiënter wassen of schoonmaken.

3. Gezond voor huid en haar

Uw huid heeft van nature een beschermingslaag dat de huid soepel houdt en beschermd tegen ziektekiemen. Wanneer u met hard water doucht, zult u deze beschermende laag er afschuren. Ook uw haren zullen wanneer gewassen met hard water er veel doffer uitzien. Dit is niet het geval als u een ontkalker gebruikt. Uw huid blijft zacht en soepel en uw haren zullen weer een natuurlijke glans verkrijgen. Tevens bespaart u met zacht water ook op het gebruik van conditioners en huidcrèmes. Een ontkalker is zeker ook aan te raden voor mensen met huidproblemen, zoals psoriasis of eczeem. Zacht water is namelijk veel beter om voor deze huidproblemen te gebruiken.

4. Scheelt erg veel poetswerk

Wanneer u veel kalk in het water heeft zult u het wel herkennen: kalkvlekken op tegel- en douchewanden in de badkamer. Dit is altijd weer een behoorlijke klus om te reinigen. Als u het reinigt met hard water, dan ontstaat er ook weer een nieuwe kalkaanslag. Dit geldt ook voor kranen. Er vormt zich een laag kalk bij het uiteinde van de kraan en ook intern kan de kraan aangetast worden door kalkaanslag. Met een ontkalker krijgt u zacht water uit de kraan en zullen uw wanden en kranen niet meer aantast worden door kalk. U bespaart hier veel tijd mee met poetsen.

5. Zachter wasgoed dat langer meegaat

Kleding en linnengoed dat u in hard water wast, zullen telkens in aanraking komen met ruwe kalkdeeltjes. Deze kalkdeeltjes schuren over uw wasgoed, waardoor uw kleding en linnengoed veel eerder slijt. Met een ontkalker zult u merken dat uw wasgoed veel zachter uit de wasmachine komt en bovendien gaan uw kleding en linnengoed veel langer mee.

waterontharders prijzen vergelijken
waterontharders prijzen vergelijken


Hardheid Water Limburg

Hardheid Water Oost-Vlaanderen

Hardheid Water Vlaams Brabant

Hardheid Water Antwerpen

Hardheid Water Brussel

Hardheid Water West-Vlaanderen